Šećerna bolest tipa 1 je bolest koja traje cijeli život i utječe na sposobnost tijela da iz hrane pretvori glukozu u energiju. U većini slučajeva, šećerna bolest tipa 1 se razvija u ranoj fazi života i često se dijagnosticira tijekom djetinjstva.

Bolest počinje kada imunološki sustav napada stanice u gušterači koje proizvode inzulin, hormon koji pomaže pretvoriti glukozu u energiju za tjelesne stanice. Osobe koje žive s tipom 1 bez dnevnih injekcija inzulina ne bi mogle preživjeti.

Na temelju gotovo 100 godina iskustva u otkrivanju i proizvodnji lijekova za osobe sa šećernom bolesti, naši znanstvenici čine pomake u istraživanjima kako bi se smanjio broj injekcija inzulina potrebnih za održavanje dobre regulacije glikemije i spriječile epizode niske glukoze u krvi (hipoglikemije).

Naš krajnji cilj je izlječenje šećerne bolesti tipa 1. Napredujemo u istraživanju regenerativnih lijekova kao što je terapija matičnim stanicama, koja se može upotrijebiti za kurativno liječenje šećerne bolesti tipa 1.

Održavanje ciljnih razina glukoze u krvi pomaže u zaštiti tjelesnih organa od oštećenja i štiti osobe koje žive sa šećernom bolešću tipa 1 od hipoglikemije.

Terapija inzulinom pomaže osobama sa šećernom bolesti tipa 1 zadržati ciljne razine glukoze u krvi. Ona može pomoći osobama sa šećernom bolesti tipa 1 da zadrže ciljne razine glukoze u krvi.

Tijelo bolje održava razinu glukoze u krvi kada je nadoknada inzulina nadomjesnim liječenjem što sličnija prirodnom odgovoru tijela.

Liječenje inzulinom značajno se razvilo, a sa svakim pomakom bliži smo prirodnom inzulinskom odgovoru. Razvoj novih terapija pomaže osobama koje žive sa šećernom bolesti tipa 1 svakodnevno prevladati neugodnosti koje dolaze uz liječenje i život s bolešću.

Jedan od naših glavnih ciljeva je razviti takozvane "pametne inzuline" koji će eliminirati hipoglikemijske događaje. To bi predstavljalo veliko otkriće u liječenju šećerne bolesti tipa 1. Taj cilj dijelimo s mnogim partnerima koji istražuju šećernu bolest i blisko surađujemo u svrhu postizanja zajedničkog cilja -  eliminacija hipoglikemije.

Zajedno s vodećim istraživačkim sveučilištima diljem svijeta, uspjeli smo pretvoriti matične stanice u beta stanice poput onih koje se nalaze u gušterači zdrave osobe. U ispitivanjima na životinjama pretvorene matične stanice uspješno su izliječile miševe sa šećernom bolesti tipa 1.

Napravili smo značajne korake naprijed i nastavili raditi na preostalim izazovima. Na sreću, nismo sami. Imamo čvrstu mrežu znanstvene zajednice za istraživanje matičnih stanica koja je svakim danom sve jača.

Pitanje je vremena kada će naša suradnja dovesti do lijeka za milijune osoba koje žive sa šećernom bolesti tipa 1.

Liječenje inzulinom treba biti što je jednostavnije moguće i to je oduvijek bila naša filozofija. Od boljih tretmana do digitalnih rješenja, nastojimo olakšati teret života s kroničnom bolešću i zadovoljiti različite potrebe milijuna ljudi koji žive sa šećernom bolesti tipa 1.

U polju šećerne bolesti tipa 1 trenutno istražujemo sljedeća područja:

  • inzulini koji su osjetljivi na glukozu,
  • povezani uređaji za davanje inzulina,
  • kurativno liječenje matičnim stanicama.

Povezivanjem iskustva osoba koje žive s kroničnom bolešću s našom znanstvenom stručnošću i inženjerskim vještnima, nastavljamo otkrivati i razvijati inovativne terapije i sustave za isporuku inzulina.