U svoju strategiju društveno odgovornog poslovanja uveli smo nove dugoročne ciljeve u tri područja ključna za poboljšanje individualnog i javnog zdravlja:

  • Sprječavanje porasta šećerne bolesti tipa 2 i pretilosti.
  • Omogućavanje pristupa povoljnoj skrbi za osjetljive skupine u svakoj zemlji.
  • Poticanje inovacija za poboljšanje života. 

Danas jedna od 11 osoba u svijetu ima šećernu bolest, što je brojka za koju se predviđa da će do 2045. porasti na jednu od devet ako se ne poduzmu mjere.

Šećerna bolest znatno opterećuje zdravstvene sustave i predani smo radu s nadležnim zdravstvenim tijelima i drugim partnerima u zemljama u kojima poslujemo kako bismo spriječili i liječili tu bolest.   

Nijedno dijete ne bi trebalo umrijeti od šećerne bolesti tipa 1 

Proširujemo program „Changing Diabetes® in Children” (Mijenjamo šećernu bolest kod djece) kako bismo do 2030. godine uključili 100.000 djece. Naš program već je omogućio da više od 25.000 djece sa šećernom bolesti tipa 1 dobije pristup zdravstvenoj skrbi i lijekovima koji spašavaju život u okruženjima sa smanjenim resursima.

Humani inzulin po pristupačnoj cijeni u zemljama s niskim i srednjim dohotkom

Smanjujemo maksimalnu cijenu humanog inzulina s 4 na 3 USD u 76 država s niskim i srednjim prihodima. Ovo je važno povećanje obveze koju smo si zadali, osigurati pristup inzulinu najugroženijim stanovnicima svijeta.

Unaprijeđena skrb za osjetljive populacije

Proširujemo  program „Partnering for Change” (Partnerstvo za promjene) s Međunarodnim odborom Crvenog križa i Danskim Crvenim križem do 2023. godine. Osim toga, doniramo 15 milijuna DKK u program. Zajedničkim naporima  program pomaže najranjivijim skupinama bolesnika tijekom humanitarnih kriza.